Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Arrestaties na moord op klimmers in Pakistan

24 JUN 2013

ISLAMABAD - De Pakistaanse politie heeft 20 mensen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op 10 buitenlandse bergbeklimmers en hun Pakistaanse gids. Dat heeft een woordvoerder van het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maandag laten weten. Hij zei dat het onderzoek nog in volle gang is en dat hij nog meer aanhoudingen verwacht.

De toeristen en hun gids werden afgelopen weekeinde doodgeschoten in een afgelegen resort in het noorden van Pakistan. Gewapende mannen bestormden 's nachts het hotel aan de voet van de Nanga Parbat-berg en openden het vuur op de gasten. De Taliban in Pakistan hebben de verantwoordelijkheid voor de moorden opgeëist. Ze zouden wraak hebben willen nemen voor de dood van één van hun leiders eind mei. Waliur Rehman zou door een Amerikaanse aanval met een onbemand vliegtuigje zijn gedood. De Taliban hebben gedreigd met meer acties tegen buitenlandse toeristen in Pakistan.

Na de moorden van het afgelopen weekeinde zijn tientallen buitenlandse bergbeklimmers vertrokken uit het gebied van de berg Nanga Parbat.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
OZO3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - 0.0%