Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Politieagente controleert bijrijder op alcohol

20 JAN 2014

Edegem - Een Belgische automobilist die met te veel drank achter de kiezen tóch plaatsnam achter het stuur, is op miraculeuze wijze ontkomen aan een boete. Een onoplettende politieagente liet zijn echtgenote blazen die op de passagiersstoel zat.

Foto: DIJKSTRA, ROEL

Patrick Van den Kieboom werd zaterdagnacht tegengehouden in Edegem. "Ik had twee Duvels en een ­pintje gedronken. Te veel waarschijnlijk, maar ik ging toch ­achter het stuur zitten", vertelt de man trots. De politie zette zijn auto aan de kant in Edegem voor een alcoholcontrole. Van den Kieboom bereidde zich voor op het ergste, maar tot zijn stomme verbazing liet de politie zijn echtgenote blazen die op de passagiersstoel zat. "Ik rijd echter in een Renault Espace die ik van een Zuid-Afrikaan heb gekocht. Het stuur staat dus rechts. Ongelofelijk dat die agent dat niet gezien heeft", zegt de verbouwereerde man in het Nieuwsblad.

Een agente beval om het raam naar beneden te doen, herinnert Van den Kieboom zich. "Goedenavond mevrouw, alcoholcontrole, sprak ze. Hebt u gedronken? Mijn echtgenote antwoordde dat ze enkel muntthee had gedronken. Ik dacht: dit gebeurt niet echt, heeft die agente nu niet door dat ik achter het stuur zit. Maar neen dus."

BOB-sleutelhanger

De vrouw werd doorgelaten door de politie. "Goed zo, zei de agente. Toen mijn vrouw ook nog een BOB-sleutelhanger kreeg, deed ik het bijna in mijn broek", besluit Van den Kieboom.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%