Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Spaanse politie schoot op zwemmende migranten

13 FEB 2014

MADRID - De Spaanse politie heeft vorige week met rubberen kogels geschoten op de grote groep Afrikanen die zwemmend de Spaanse exclave Ceuta in Noord-Afrika probeerde te bereiken. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernandez donderdag bevestigd tegenover een parlementscommissie.

De overtocht werd minstens 11 migranten fataal: ze verdronken. Volgens Fernandez is niet gericht geschoten en was afschrikking het doel. Omdat de groep zich eerder agressief had opgesteld, was de reactie van de politie volgens hem terecht. De Spaanse politie heeft inmiddels een filmpje vrijgegeven om dat te illustreren. Op de beelden is te zien dat mensen stenen gooien naar het hekwerk dat Ceuta scheidt van Marokko. Het is niet duidelijk of mensen werden geraakt door de rubberen kogels.

Spanje heeft twee exclaves in Marokko: Ceuta en Melilla. Regelmatig proberen groepen Afrikanen er binnen te komen in de hoop op een nieuw bestaan in Europa. Ze doen dat zwemmend of proberen drie rijen hekwerk te trotseren.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.0 °C
OZO3
Beurs AEX
AEX 520.71
+ / - -0.22%