Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Koerden bestormen EP

07 OKT 2014

BRUSSEL - Koerdische demonstranten zijn dinsdagochtend het gebouw van het Europees Parlement in Brussel binnengedrongen. Volgens een woordvoerster van het EP gaat het om een vijftigtal demonstranten. De Koerden bevinden zich bij de grote mediastudio in het parlement.

Foto: @twitter/Philip Claeys @Philip_Claeys

De Koerden hielden zich in het gebouw op bij de grote mediastudio van het parlement. Tijdens het overleg zaten de andere actievoerders rustig op de vloer, er zouden geen vernielingen zijn aangericht. Ooggetuigen reppen niet van aanhoudingen door de politie. Die was wel massaal op de been. Met wapenschilden schermden agenten de hoofdingang af. Rond twaalven waren echter ook alle agenten weg bij de entree van het parlement.

In de buurt van het gebouw staan nog wel politiebusjes. Op het voorplein bij het parlement staan de actievoerders. De Koerden eisen dat de EU actie onderneemt tegen oprukkende strijders van IS die dreigen de Noord-Syrische stad Kobani in te nemen.

Een groep Koerden viel maandagavond het gebouw binnen van de Tweede Kamer in Den Haag. Ook zij eisten meer politieke en militaire actie tegen de opmars van IS.

In het EU-parlement worden dinsdag de laatste hoorzittingen gehouden met de kandidaat-commissarissen voor een nieuwe Europese Commissie. Op dit moment wordt de Fin Jyrki Katainen gehoord. Vanaf 14.30 uur is Frans Timmermans aan de beurt.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
7.9 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%