Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Geheime nazibunker in jungle ontdekt

23 MRT 2015

buenos aires - Archeologen hebben diep in de jungle van Argentinië een geheime nazibunker gevonden. Het vervallen bouwwerk diende mogelijk als toevluchtsoord voor de partijtop.

Foto: WebTV40

Onderzoekers van de Universiteit van Buenos Aires bestuderen momenteel de resten van de drie gebouwen, die zijn gevonden in het afgelegen Teyu Cuare Park in het noorden van Argentinië, vlakbij de grens met Paraguay. Op de plek zijn onder andere vijf munten aangetroffen die tussen 1938 en 1941 in nazi-Duitsland zijn geslagen. Ook vonden archeologen er een porseleinen bord van Duitse makelij.

,,Halverwege de Tweede Wereldoorlog startten de nazi's in het geheim met de bouw van een netwerk aan bunkers waar de partijtop heen kon vluchten in het geval Duitsland de oorlog zou verliezen", vertelt de leider van het onderzoeksteam in Argentijnse media. ,,Ze kozen afgelegen plekken uit, in de woestijn, in berggebieden of zoals in dit geval, in het midden van de jungle."

Uiteindelijk is de bunker nooit nodig geweest, omdat aan het einde van de tweede Wereldoorlog de toenmalige Argentijnse president Juan Perón duizenden nazi's en fascisten onderdak bood in zijn land.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
OZO3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - 0.0%