Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Pianist Davide Martello speelt `Imagine` op straat in Parijs
Pianist Davide Martello speelt 'Imagine' op straat in Parijs
Foto: AP

Imagine geeft Parijzenaars hoop

15 NOV 2015 Niels Kalkman

PARIJS - Frankrijk heeft een nieuw nationaal lied: 'Imagine' van John Lennon geeft Parijzenaars hoop in bange dagen en lijkt onderweg het 'geluid' te worden van de opstand tegen de terreur die de stad tijstert.

Davide Martello zat in Duitsland naar de oefeninterland Frankrijk - Duitsland te kijken toen hij mee kreeg wat er gebeurde in zijn hoofdstad. ,,Ik wist dat ik iets moest doen", vertelde hij aan de Engelse krant The Guadian. Hij sprong in de auto en begon aan zijn gehele nacht durende rit naar Parijs. ,,Om te troosten en hoop te geven."

De 34-jarige pianist kroop achter een grote, op straat staande piano en speelde het nummer 'Imagine'. Het bloed van de gruwelijke aanslagen zat nog op de toetsen. De beelden gingen razendsnel de wereld over en Imagine werd razend populair. Het nummer wordt gedeeld op Facebook, gedraaid in kroegen en massaal gezongen op straten en pleinen.

Ironische voetnoot: in het nummer zingt John Lennon over een perfecte wereld, zonder religie. De hashtag waarmee Parijs internationaal gesteund werd de afgelopen dagen was #prayforparis.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!