Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek.
De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek.
Foto: EPA

Oekraïne houdt Russische vrachtwagens tegen

15 FEB 2016

KIEV - Oekraïne houdt Russische vrachtwagens bij de grens tegen in reactie op eenzelfde maatregel door Rusland. Dat liet de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek maandag weten.

De diplomatieke- en handelsbetrekkingen tussen Rusland en Oekraïne zijn verbroken sinds de Russische annexatie van het schiereiland de Krim en het conflict met pro-Russische separatisten in Oekraïne. Het conflict treft nu ook het goederenvervoer over de weg.

,,Oekraïne heeft de doorvoervergunningen voor vrachtwagens met Russische registraties tijdelijk opgeschort tot we een verklaring en een oplossing voor dit geschil krijgen'', zei Jatsenjoek.

Op zondag versperde het Russische ministerie van Transpost Oekraïense vrachtwagens de doorgang bij de grens nadat Oekraïense activisten een aantal Russische trucks hadden tegengehouden.

,,Helaas is de Oekraïense regering niet in staat de orde te herstellen. Het feit dat sommige misdadigers met vuurwapens vrachtwagens tegenhouden, betekent dat er geen autoriteiten in Oekraïne zijn'', zei de Russische premier Dmitri Medvedev.

Het Russische verbod geldt overigens niet voor Oekraïense vrachtwagens die via Rusland naar Kazachstan reizen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.4 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%