Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: REUTERS

Erdogan behandelt 'Gülen' als terreurbeweging

21 JUL 2016

ANKARA - Turkije behandelt de beweging van de geestelijke Fethullah Gülen net als ,,elke andere separatistische terreurorganisatie''. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan donderdag gezegd in een gesprek met persbureau Reuters. Volgens de Turkse president zit de beweging van de geestelijke, die in de VS verblijft, achter de mislukte poging om de regering af te zetten.

Erdogan meent dat het Turkse leger een ,,belangrijke les'' heeft geleerd van de couppoging afgelopen vrijdag door een deel van de militairen. Volgens de president is een nieuwe poging tot staatsgreep zelfs mogelijk, maar zal die niet gemakkelijk zijn: ,,Wij zijn waakzamer''.

De Turkse inlichtingendienst heeft volgens Erdogan in de periode voor de coup belangrijke fouten gemaakt. ,,Het is duidelijk dat er belangrijke gaten zaten in onze informatie, dat hoeven we niet te verstoppen of te ontkennen,'' aldus Erdogan die snelle herstructureringen in het leger aankondigde.

Volgens de president zijn er geen obstakels om de noodtoestand, die nu voor drie maanden is uitgeroepen, te verlengen als dat nodig is.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%