Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

CDU stelt Erdogan-demonstratie ter discussie

26 JUL 2016

Keulen - De Duitse christendemocraten hebben grote moeite met de demonstratie die aanhangers van president Erdogan zondag willen houden in Keulen.

,,De binnenlandse politiek van Turkije heeft niets te zoeken op Duits grondgebied”, stelde CSU-secretaris Andreas Scheuer in 'der Spiegel'. ,,Wie betrokken wil zijn bij de Turkse nationale politiek, kan ons land beter verlaten en teruggaan naar Turkije.”

Wolfgang Bosbach, de binnenlandexpert van de CDU, zei in hetzelfde blad dat de protestactie misschien maar moet worden verboden. ,,De horde om een bijeenkomst te verbieden, is zoals bekend zeer hoog. Maar als de verantwoordelijke autoriteiten concrete aanwijzingen hebben dat de geplande demonstratie kan leiden tot strafbare daden of zelfs geweld, dan moet de uitvaardiging van zo'n verbod serieus worden overwogen.''

De Unie van Europees-Turkse Democraten (UETD) heeft de betoging aangekondigd met als thema 'militaire coup in Turkije'. De organisatie verwacht volgens de politie 15.000 deelnemers. De UETD steunt de AK-partij van Erdogan, die sinds donderdag verregaand per decreet regeert.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%