Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Een Turks protest in de straten van Hamburg.
Een Turks protest in de straten van Hamburg.
Foto: AFP

Duitse Turken tot kalmte gemaand

30 JUL 2016

BERLIJN - De Turkse gemeenschap in Duitsland is tot kalmte opgeroepen door de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier. In Keulen staat voor zondag een grote demonstratie gepland om steun te betuigen aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Daar worden 30.000 demonstranten verwacht. Ook zijn er al vier tegendemonstraties aangekondigd.

Foto: AP

,,De binnenlandse politieke spanningen van Turkije naar Duitsland brengen en mensen met andere politieke overtuigingen intimideren, uit welke hoek dan ook, dat gaat niet’’, aldus Steinmeier tegen de krant Süddeutsche Zeitung.

Sigmar Gabriel, vicekanselier en voorzitter van de sociaaldemocratische partij SPD, schreef op zijn Facebookpagina in het Duits en Turks dat iedereen mee moet helpen om te voorkomen dat de verdeeldheid in Turkije zich voortzet in Duitsland. ,,Mijn verzoek: bejegen andersdenkenden met respect. Ook fundamentele meningsverschillen mogen niet tot verdeeldheid leiden. Duitsland moet het thuis zijn van alle mensen die hier leven."

De politie van Keulen kondigde vrijdag aan hard op te treden tegen elke vorm van geweld. Er worden 2300 agenten ingezet om rellen te voorkomen. De sfeer tussen voor- en tegenstanders van Erdogan in de Turkse gemeenschap in Duitsland is gespannen sinds de mislukte coup in Turkije van 15 juli.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.63
+ / - +0.03%