Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AP

Commando's die Erdogan moesten vangen gepakt

01 AUG 2016

ANKARA - Turkse speciale eenheden hebben een groep van elf commando's opgepakt die tijdens de mislukte staatsgreep van vorige maand de taak hadden om president Recep Tayyip Erdogan gevangen te nemen.

Volgens staatspersbureau Anadolu zijn schoten gewisseld, maar over slachtoffers is niets bekendgemaakt.

De autoriteiten kwamen de groep op het spoor in de zuidelijke kustprovincie Muğla door een tip. Met luchtsteun van helikopters en drones gingen de speciale eenheden in de aanval.

Erdogan was tijdens de couppoging op vakantie in de badplaats Marmaris. Hij was al geëvacueerd toen de commando's bij zijn hotel arriveerden. Eerder werden al 25 militairen gearresteerd die worden verdacht van de poging de president te ontvoeren. In totaal zouden 37 mannen bij de actie zijn betrokken. Mogelijk is er dus nog een voortvluchtig.

Volgens de Turkse minister van Economische Zaken zullen de beramers van de coup ,,nooit meer een menselijke stem horen'' en ,,smeken om gedood te worden''. ,,We zullen hen wegstoppen in gaten'', citeerde persbureau Dogan minister Nihat Zeybekci, die zijn uitspraken afgelopen weekend deed tijdens een protest tegen de mislukte staatsgreep. ,,Ze zullen Gods zon nooit meer zien schijnen zolang ze ademhalen.''

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%