Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AFP

'Berlijn noemt Turkije platform islamisten'

16 AUG 2016

BERLIJN - De Duitse regering van bondskanselier Angela Merkel ziet het Turkije van president Recep Tayyip Erdogan als een steunpilaar van militante moslimgroepen in het Midden-Oosten. Dat blijkt volgens de Duitse omroep ARD uit vertrouwelijke antwoorden van de regering op vragen van de partij Die Linke.

In de beantwoording noemde de regering-Merkel Turkije ,,een centraal actieplatform voor islamistische groeperingen''. Die Linke had de regering-Merkel vragen gesteld over haar beleid voor Turkije.

,,De talrijke solidariteitsuitingen en ondersteunende maatregelen voor de Egyptische Moslimbroederschap, Hamas en groepen van de bewapende Syrische oppositie door de regeringsartij AKP en president Erdogan onderstrepen hun ideologische affiniteit met moslimbroeders', aldus de regering-Merkel. Volgens de ARD legde Berlijn in die beantwoording voor het eerst een directe relatie tussen de Turkse president en de militante Palestijnse beweging Hamas, die al jaren op de EU-lijst van terreurorganisaties staat.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%