Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bana Alabed
Bana Alabed
Foto: twitter

Noodkreet moeder twittermeisje (7) Aleppo

05 DEC 2016

ALEPPO - Een zevenjarig meisje dat wereldwijd de aandacht trok met tweets uit de Syrische stad Aleppo, is enige tijd verdwenen van Twitter. Toen de account van Bana Alabed maandag weer werd geactiveerd, plaatste de moeder van het kind een ijzingwekkende noodkreet.

,,We worden aangevallen. We kunnen nergens heen. Iedere minuut voelt als de dood'', schreef moeder Fatemah. ,,Zeg een gebed voor ons. Tot ziens.'' Een bron had maandag nog tegen de BBC gezegd dat het meisje en haar moeder veilig zijn op een geheime locatie.

De twitteraccount van Bana Alabed was zondag verwijderd, toen regeringstroepen verder de stad introkken. Dat leidde tot bezorgde reacties onder haar ruim 200.000 volgelingen op de berichtensite. Zij reageerden onder de hastag #WhereIsBana op het verdwijnen van de account.

Het meisje beschreef de afgelopen maanden met behulp van haar moeder in het Engels het leven in de belegerde stad. Zo vertelde ze onder meer hoe haar huis werd gebombardeerd en dat ze lijken had gezien. De tweets trokken de aandacht van schrijfster J.K. Rowling, die het Syrische meisje een digitale versie stuurde van haar Harry Potter-boeken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 516.62
+ / - -0.58%