Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TLG

Jongens van 14 en 15 verkrachten meisje van 12

05 JAN 2017

WEMEL - Twee jongens van 14 en 15 jaar hebben in de Belgische plaats Wemel een meisje van 12 verkracht. Het tweetal lokte het slachtoffer naar de struiken waar ze haar misbruikten. Dat meldt Hln.be. De Belgische justitie zegt alleen dat „het een zedendossier met minderjarigen heeft geopend.”

Het incident zou op vrijdag 4 november zijn gebeurd. De twee jongens waren na hun voetbaltraining de bal nog even aan het natrappen op het voetbalveld van de lokale club KVK Wemmel. Toen het meisje langsliep, trapte één van de twee jongens de bal in de struiken. Ze vroegen vervolgens of ze mee wilde helpen om de bal te zoeken. Eén van de voetballers zou haar toen hebben verkracht. De andere jongen stond op de uitkijk. Het meisje verzweeg de gebeurtenis, tot ze met een slecht kerstrapport thuiskwam. Daarna is er een aangifte gedaan.

Leeftijd niet vreemd

De jonge leeftijd van de daders is niet vreemd. „Door wereldwijde statistieken weten we dat 13 à 14 jaar vaak de leeftijd is waarbij een verkrachter de eerste keer toeslaat. Dat is hard, maar het is de realiteit”, zegt Danièle Zücker, doctor in de psychologie in België.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.1 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%