Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Volgens lokale media zou dit het huis zijn van de vorrmalige MI6-agent Christopher Steele.
Volgens lokale media zou dit het huis zijn van de vorrmalige MI6-agent Christopher Steele.
Foto: REUTERS

’Wilt u op mijn kat passen’

Vermeende bron ’golden shower’-rapport ’ duikt onder’

12 JAN 2017

De voormalige Britse MI6-agent en bron van het ’golden shower’-rapport is volgens de Wall Street Journal geïdentificeerd als Christopher Steele. De 52-jarige Steele zou zich na alle commotie zo rot geschrokken zijn dat hij zijn huis ten zuiden van Londen in allerijl heeft verlaten.

Dat meldt Daily Mail. Een buurvrouw vertelt tegenover de Telegraph dat Steele haar vroeg ’voor een paar dagen op zijn kat te passen’. „We kennen elkaar niet echt, behalve dan dat we elkaar groeten.”

Steele zou zo geschrokken zijn nu zijn identiteit op straat ligt, dat hij vreest voor zijn veiligheid en dat van zijn gezin.

Steele werkte twintig jaar voor de Britse inlichtingendienst MI6. In de jaren negentig zou hij in Moskou hebben gewerkt. Later startte hij met oud-collega’s een eigen inlichtingenbedrijf.

Volgens het 35-pagina-tellende dossier zou de Russische overheid Trump al jaren steunen en assisteren. Daarbij zou het Kremlin beschikken over een compromitterende seksvideo waarin Trump te zien is. De video zou hem chantabel maken.

De verschillende aantijgingen aan het adres van de president-elect zijn vooralsnog onbevestigd. Het Kremlin ontkent alle beschuldigingen. Trump zelf reageerde woensdag woest op het nieuws. Hij sprak op Twitter over „nepnieuws” en „een politieke heksenjacht.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.6 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%