Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Peter Schoonen

Bankdirecteur berooft eigen filiaal

12 JAN 2017

HANNOVER - Bankrovers die het afgelopen zomer voorzien hadden op een filiaal van de Santander-bank in de Duitse stad Hannover waren goed voorbereid, te goed voorbereid, bleek later. De dag voor de overval had het bankfiliaal een ongewoon grote som geld besteld en in de kluis opgeborgen. Het was deze bestelling die het Openbaar Ministerie op het spoor zette van de vermeende bankrovers.

De directeur van het filiaal, de 32-jarige Niklas F., werd begin december opgepakt en staat nu voor de rechter, samen met een handlanger, schrijft de Duitse krant Bild donderdag. De daders gingen ervandoor met een slordige 500.000 euro.

De jonge bankier leefde op grote voet. Hij reed een Porsche, droeg dure kleding en zou ongeveer 100.000 aan gokschulden hebben opgebouwd: reden genoeg om een greep in de kas te doen. Justitie verdenkt hem ervan zijn kompaan voor de klus te hebben ingehuurd. Een tweede overvaller, die op de bewuste dag het filiaal binnendrong en F. zou hebben bedreigd, bestaat waarschijnlijk niet. De verklaring daarover van de bankdirecteur zou van a tot z bij elkaar gelogen zijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.6 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%