Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Facebook

Kleuter (2) in hoofd geraakt

Dodelijke schietpartij live op Facebook

15 FEB 2017

CHICAGO - Een schietpartij in Chicago waarbij een jongetje van 2 en een 26-jarige man omkwamen, is live uitgezonden op Facebook. Een zwangere vrouw werd in haar buik geraakt.

De drie werden onder vuur genomen toen ze dinsdagmiddag met hun auto door de buurt Lawndale reden.

Op de beelden is te zien hoe de vrouw met muziek aan rondrijdt al er plots schoten te horen zijn. Vervolgens rent ze volledig in paniek een huis binnen. „Bel 911! Ze hebben hem vermoord ... Ik heb een kogel in mij buik,” schreeuwt ze. Als ze binnen is gaat het beeld op zwart maar is er nog wel audio te horen.

In de auto bij de vrouw zaten ook haar vriend en de 2-jarige Lavontay White jr. Zij werden allebei in hun hoofd geraakt. Het jongetje kon aanvankelijk worden gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Ook de man overleefde het niet.

De 20-jarige vrouw, die vier maanden zwanger is, is behandeld in het ziekenhuis. Verwacht wordt dat haar baby het overleeft.

De kleine Lavontay White jr. werd in zijn hoofd geraakt en overleed in het ziekenhuis.
De kleine Lavontay White jr. werd in zijn hoofd geraakt en overleed in het ziekenhuis.

De verdachte is nog voortvluchtig, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem snel in de kraag zullen vatten, zegt de politie tegen de Chicago Tribune.

Chicago wordt de laatste tijd geplaagd door een golf van vuurwapengeweld. Afgelopen weekend werden ook twee meisjes van 11 en 12 in hun hoofd geraakt bij schietpartijen waarbij anderen het doelwit waren. Het 11-jarige meisje overleed, het meisje van 12 ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Afgelopen jaar vonden er in de stad 762 moorden plaats, grotendeels veroorzaakt door schietpartijen tussen straatbendes. Dit jaar houdt het geweld aan, met in januari 51 moorden, het hoogste aantal sinds januari 1999.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%