Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AFP

Trump komt met nieuw ’inreisverbod’

16 FEB 2017

WASHINGTON - Het vooralsnog door rechters getorpedeerde inreisverbod voor mensen uit bepaalde moslimlanden, wordt volgende week door een andere maatregel vervangen. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump donderdag op een plotseling gehouden persconferentie.

Trump kondigde een inreisverbod af met en presidentieel decreet dat tot dusver met succes is aangevochten door onder andere de staat Washington. Een rechter in Virginia oordeelde in een andere zaak dat het verbod in strijd is met de grondwet omdat het stoelt op religieuze vooroordelen.

Trump zei niet met wat voor maatregel hij komende week komt. Hij verdedigde zijn eerste maand van regeren die volgens veel waarnemers chaotisch is geweest. Maar Trump zei dat hij een chaos van zijn voorganger, Barack Obama, heeft geërfd.

Hij lichtte ook het aftreden van zijn speciale veiligheidsadviseur Michael Flynn toe. Flynn was nog geen twee weken National Security Advisor.

Trumps kandidaat voor het ministerie van Arbeid, Andy Puzder, heeft zich deze week op de valreep als ministerskandidaat teruggetrokken, omdat hij niet op goedkeuring door de Senaat leek te kunnen rekenen.

Lees meer over president Trump in het dossier

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%