Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Archief: migranten tijdens evacuatie in Calais op 24 oktober 2016
Archief: migranten tijdens evacuatie in Calais op 24 oktober 2016
Foto: REUTERS

Jonge migranten weer terug naar Calais

17 FEB 2017

PARIJS - Tussen de 300 en 400 migranten, overwegend kinderen die zonder ouders rondzwerven, zijn teruggekeerd naar de Franse havenstad Calais in de hoop de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. Dat zeggen diverse hulporganisaties. Eind oktober ontruimden de Franse autoriteiten de ’jungle’ in Calais nog. Toen werden 6000 migranten overgebracht naar opvangkampen elders.

De migranten komen uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika en trekken al jaren naar Calais met de verwachting de oversteek te kunnen maken via de Kanaaltunnel. „We denken dat er op dit moment ongeveer 300 tot 400 migranten in de regio zijn. De meesten zijn tieners of kinderen”, aldus Lucie Favry van hulporganisatie Utopia 56. Het precieze aantal is niet bekend, omdat veel migranten zich schuilhouden voor de politie.

Salam, een andere organisatie, deelt dagelijks meer dan honderd maaltijden uit aan migranten. „We hebben ze niet geteld, maar we zien elke keer nieuwe gezichten, dus we hebben het zeker over honderden mensen en ik denk dat er steeds meer migranten bijkomen.”

De regionale autoriteiten willen de cijfers niet bevestigen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

12.1 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%