Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Angela Merkel
Angela Merkel
Foto: REUTERS

Merkel hekelt vastzetten journalist in Turkije

27 FEB 2017

ANKARA - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag de arrestatie veroordeeld van de Turks-Duitse journalist Deniz Yücel. De correspondent van de krant Die Welt wordt in Turkije verdacht van het bedrijven van propaganda voor een terreurorganisatie en het aanzetten tot geweld.

Yücel werd eerder deze maand al aangehouden nadat hij verslag had gedaan van gelekte e-mails. De berichten zouden door hackers zijn gestolen uit de mailbox van energieminister Berat Albayrak, de schoonzoon van president Recep Tayyip Erdogan.

De journalist kreeg maandag volgens een getuige te horen dat hij de cel ingaat tot zijn proces begint. Merkel noemde dat disproportioneel. ,,We blijven aandringen op een eerlijke en juridisch juiste behandeling van Deniz Yücel en hopen dat hij snel zijn vrijheid terugkrijgt'', aldus de bondskanselier.

Het is niet de eerste keer dat de Turkse autoriteiten een Europese journalist arresteren. Zo werd vorig jaar de Nederlandse columniste Ebru Umar aangehouden. Journaliste Fréderike Geerdink werd eerder zelfs meerdere keren opgepakt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.2 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 514.97
+ / - +0.27%