Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nihat Zeybekci
Nihat Zeybekci
Foto: AFP

Turkse minister komt om ’plezier te doen’

05 MRT 2017

KEULEN - De Turkse minister van Economie Nihat Zeybekci heeft zondag bij zijn bezoek aan een concert in Leverkusen geen politieke uitspraken gedaan. „Er waren speculaties over mijn optreden. Laat ik het zo zeggen: Ik ben gekomen om jullie een plezier te doen”, zei hij als welkomstwoord.

De muzikale bijeenkomst was ter nagedachtenis van een zeventien jaar geleden overleden Turkse volkszanger en instrumentalist. Zeybekci werd door honderden mensen in de zaal met applaus ontvangen. „De minister is maanden geleden al uitgenodigd, het heeft met het actuele debat niets te maken”, verklaarde een vertegenwoordiger van de organiserende culturele vereniging.

Zeybekci is van plan na het concert naar Keulen te gaan om ’s avonds laat in een hotel landgenoten toe te spreken. Dan zal het wel gaan over over het belang van het referendum tot grondwetswijziging om president Recep Tayyip Erdogan meer macht te geven. Daarvoor campagne te willen voeren in Duitsland heeft tot grote spanningen geleid tussen beide landen. Ook Nederland vindt het ongewenst dat de Turkse regeringspartij AKP stemadvies komt geven.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.0 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%