Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Minister Mevlut Cavusoglu
Minister Mevlut Cavusoglu
Foto: AFP

Cavusoglu: Nederland gijzelaar van Wilders

06 MRT 2017

ISTANBUL - Nederland laat zich door Geert Wilders gijzelen met zijn verzet tegen campagnebijeenkomsten van Turkse politici om Turkse kiezers in het buitenland over te halen te stemmen voor verruiming van de macht van de Turkse president.

Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu maandag gezegd volgens het staatspersbureau Anadolu. De Turkse minister wil op 11 maart in Rotterdam spreken op een politieke manifestatie, zeer tegen de zin van de Nederlandse regering. Het referendum over uitbreiding van de macht van de Turkse president is in april.

Als de Nederlandse regering bang is dat door zijn optreden de steun voor Wilders in de Kamerverkiezingen zal toenemen, dan is daar met hem best over te praten, zei Cavusoglu. „Wanneer het je mij netjes laat weten, kan ik je hierin behulpzaam zijn, maar als je eerst tegen de pers zegt ’nee, hij kan niet komen’ en daarna pas met mij praat, dan ketst het natuurlijk af.”

„Wij zullen gaan en onze staatsburgers spreken” zei Cavusoglu. Hij noemde het onacceptabel dat hoteleigenaren en zaalverhuurders onder druk worden gezet geen accommodatie beschikbaar te stellen en dat wordt gedreigd met de politie. Dat komt volgens hem neer op „systematische onderdrukking.”

Foto: TMG

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.8 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%