Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Mevlüt Çavuşoglu, minister van Buitenlandse Zaken Turkije.
Mevlüt Çavuşoglu, minister van Buitenlandse Zaken Turkije.
Foto: AP

Turkije dreigt met sturen migranten naar EU

17 MRT 2017

ISTANBUL - De Turkse minister van Binnenlandse Zaken heeft vrijdag gedreigd met het sturen van vluchtelingen richting de EU. „Als u dat wilt, effenen wij elke maand de weg voor 15.000 vluchtelingen zoals we dat tot nu toe niet hebben gedaan zodat u zich eens een keer iets afvraagt”, zei Süleyman Soylu tegen staatspersbureau Anadolu.

De minister verwijt Nederland en Duitsland dat zij zich bemoeien met interne Turkse zaken door ministers te verbieden op hun grondgebied campagne te voeren voor het referendum over de grondwet dat in april in Turkije wordt gehouden. „Wordt de grondwet soms in Duitsland of in Nederland veranderd?” vraagt hij zich onder andere af. „Waarom bemoeit u zich ermee?”

De minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoglu had eerder al gedreigd met het opzeggen van de vluchtelingendeal als de EU het niet mogelijk maakt dat Turken visumvrij naar de EU kunnen. Een woordvoerder van de Duitse regering zei vrijdag dat er geen signalen zijn dat Ankara de overeenkomst heeft geschorst.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.8 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%