Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AP

Trump belt met May

Wereld reageert met afschuw op aanslag Londen

22 MRT 2017

LONDEN - Wereldwijd is met afschuw gereageerd op de aanslag buiten het Britse parlement. Leiders betuigden hun medeleven met de Britse bevolking en boden steun aan.

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft namens alle Nederlanders zijn Britse collega Theresa May ,,onze gevoelens van ontzetting en medeleven overgebracht''. ,,Zij aan zij blijven we met de Britten vechten tegen terrorisme. Voor vrijheid en voor menselijkheid.''

Ook België reageerde geschokt op het terroristisch geweld, dat precies een jaar na de aanslagen in Brussel plaatsvond. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken en vicepremier Didier Reynders sprak zijn solidariteit met de Britten uit en stelde dat ,,deze dag, 22 maart 2017, ook voor België een bijzonder trieste dag is''.

De Amerikaanse president Donald Trump toonde zich eveneens solidair met de Britten. Hij belde na de aanslag met May en bood haar zijn volledige steun aan. Vanuit Duitsland klonken vergelijkbare geluiden. Bondskanselier Angela Merkel zei in een verklaring dat de Duitsers zij aan zij zullen staan met de Britten in hun strijd tegen het terrorisme.

Ook de Franse president François Hollande belde met de Britse premier om zijn medeleven te betuigen. ,,Terrorisme raakt ons allen'', zei de Franse president in een reactie. Zowel Hollande als Merkel is vorig jaar geconfronteerd met terroristisch geweld in eigen land. Ook bij aanslagen in Nice en Berlijn werden door de aanslagplegers voertuigen gebruikt om dood en verderf te zaaien.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%