Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte, LocalFocus | De Telegraaf

Fransman rijdt met auto vol wapens winkelstraat op

Tweede ’Londen’ mogelijk voorkomen in Antwerpen

23 MRT 2017 Redactie

ANTWERPEN - UPDATE 17.08 uur - Een dag na de aanslag in Londen is in Antwerpen mogelijk een nieuwe terreurdaad voorkomen. Een bewapende man in camouflagekleding reed met een auto vol wapens en met hoge snelheid de drukste straat van de stad, de Meir, op. Voetgangers moesten opzij springen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Toen militairen hem wilden tegenhouden, vluchtte hij. De politie zette direct de achtervolging en wist de bestuurder aan te houden op de Sint-Michielskaai.

Steekwapens

De man had steekwapens, een riotgun en een bus met onbekende inhoud in zijn kofferbak. Dat bleek bij onderzoek van het voertuig door explosievenexperts, meldt het federaal parket. De bestuurder is Mohamed R., een 39-jarige Fransman van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij woont in Frankrijk, aldus het parket. Over zijn motieven is nog niets bekendgemaakt. Het parket zegt in het belang van het onderzoek voorlopig geen verdere informatie te geven.

Optreden

Burgemeester Bart De Wever prees op een persconferentie het professionele optreden van de politie. De afdeling terrorisme van de federale politie heeft het onderzoek overgenomen. De explosieven opruimingsdienst onderzoekt de auto verder.

Premier Charles Michel liet weten dat de regering de situatie op de voet volgt. „We blijven waakzaam. Onze veiligheidsdiensten leverden uitstekend werk in Antwerpen, bedankt.”

De beveiliging in de Belgische stad staat na het incident op scherp. Op drukke punten is extra politietoezicht en er worden extra militairen ingezet.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%