Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Tweede man Syrische Nationale Coalitie:

’Rusland liegt over chemische aanval’

05 APR 2017

ISTANBUL - De Syrische oppositie ontkent dat bij een aanval op de Syrische plaats Khan Sheikhoun dinsdag een opslag is geraakt met chemische stoffen van de rebellen. De tweede man van de Syrische Nationale Coalitie (SNC) noemde die bewering van Rusland „een leugen.” De SNC spreekt van een „slachting” die is aangericht onder verantwoordelijkheid van de Syrische regering.

Door de aanval op de plaats in de provincie Idlib kwamen zeker 72 mensen om het leven. Veel landen, waaronder de VS en Turkije, denken dat het Syrische regeringsleger chemische wapens heeft gebruikt. Rusland kwam woensdag met de stelling dat bij de aanval een chemische opslagplaats van de rebellen was geraakt.

Lees ook: Russen geven Syrische rebellen de schuld

De Syrische burgeroorlog is in de loop van 2011 uitgebroken. Sinds augustus 2013 zijn er incidenteel aanvallen met chemische wapens gemeld. De Syrische regering heeft in 2013 internationale onder druk besloten zich van chemische wapens te ontdoen. Dat is voor zover mogelijk onder de oorlogsomstandigheden, onder toezicht van de OPCW (Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens) gedaan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.07
+ / - -0.89%