Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AFP

Rusland tegen VN-resolutie Syrië

05 APR 2017

MOSKOU - De Syrische oppositie ontkent dat bij een aanval op de Syrische plaats Khan Sheikhoun dinsdag een opslag is geraakt met chemische stoffen van de rebellen. De tweede man van de Syrische Nationale Coalitie (SNC) noemde die bewering van Rusland „een leugen.”

Door de aanval op de plaats in de provincie Idlib kwamen zeker 72 mensen om het leven. Veel landen, waaronder de VS en Turkije, denken dat het Syrische regeringsleger chemische wapens heeft gebruikt. Rusland kwam woensdag met de stelling dat bij de aanval een chemische opslagplaats van de rebellen was geraakt.

De SNC spreekt van een „slachting” die is aangericht onder verantwoordelijkheid van de Syrische regering.

Lees ook: Russen geven Syrische rebellen de schuld

Ook de Verenigde Staten zijn bepaald niet overtuigd van de Russische lezing. Een Amerikaanse functionaris noemde het scenario dat een opslagdepot van de rebellen is geraakt ongeloofwaardig. „De Russische beweringen stroken niet met de werkelijkheid.”

Een hoge functionaris binnen het Witte Huis benadrukte dat de VS de regering van Bashar al-Assad verantwoordelijk houden voor de dodelijke aanval. De bron zei de Russische bewering „niet geloofwaardig” te vinden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - 0.0%