Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Reuters

Erdogan: aanval VS op Syrië was niet genoeg

07 APR 2017

ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bejubelde de raketaanval van de Verenigde Staten op Syrië vrijdag als een positieve ontwikkeling. Maar tegelijk zei hij dat het niet genoeg was en dat „serieuze stappen” nodig zijn om het Syrische volk te beschermen.

De VS vuurden in de nacht van donderdag op vrijdag kruisraketten af op een Syrische luchtmachtbasis, van waaruit volgens president Donald Trump eerder deze week een dodelijke chemische aanval was gelanceerd. Het was voor het eerst dat de VS een directe aanval uitvoerden op de regering van president Bashar al-Assad in de al zes jaar durende burgeroorlog.

„We vinden het een positieve en concrete stap tegen de oorlogsmisdaden van het Assad-regime. Is het genoeg? Ik vind het niet genoeg. Het is tijd om serieuze stappen te nemen om het onschuldige Syrische volk te beschermen”, zei Erdogan tijdens een bezoek in de zuidelijke provincie Hatay. „Ik hoop dat de actieve houding die de VS in Idlib lieten zien, het begin is met betrekking tot dergelijke ontwikkelingen”, aldus Erdogan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.73
+ / - +0.97%