Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: YouTube

Arts liep gebroken neus op en verloor twee tanden

Meegesleurde passagier nog steeds in ziekenhuis

13 APR 2017

CHICAGO - De dokter die hardhandig uit een vliegtuig van United Airlines werd gesleept liep daarbij onder meer een gebroken neus op. Ook verloor hij twee tanden door het bizarre incident.

De dochter van de 69-jarige arts David Dao zei donderdag tijdens een persconferentie dat zijn familie diep geschokt is door de gebeurtenissen.

„Wat met mijn vader gebeurd is zou een mens nooit mogen overkomen”, zei Crystal Dao in Chicago. „Onder welke omstandigheden dan ook.”

Dao ligt nog steeds in het ziekenhuis vanwege de verwondingen die hij opliep toen hij met geweld uit zijn stoel gesleept werd omdat hij zijn plaats niet wilde opgeven.

Volgens zijn advocaat is het waarschijnlijk dat Dao naar de rechter stapt.

De vlucht was helemaal volgeboekt, waardoor er geen plek meer was voor personeelsleden die elders nodig waren. Om hen toch een plaats te geven werd gevraagd of mensen hun plaats wilden opgeven in ruil voor geld en een overnachting.

Lees ook: Gewonde passagier klaagt United Airlines aan

Niemand gaf zich echter vrijwillig op, waarna er vier mensen werden aangewezen om uit het vliegtuig te stappen. Dao was een van de ongelukkigen, maar hij weigerde echter op te staan.

Foto: REUTERS

Daarop werd hij door beveiligingspersoneel met grof geweld zijn stoel uit gesleept. De bizarre beelden daarvan, gemaakt door verontwaardigde medepassagiers, zijn inmiddels al tientallen miljoenen keren bekeken.

Dao kreeg later opnieuw toegang tot de vlucht vanwege geplande afspraken met patiënten. Toen hij weer aan boord kwam was hij in de war en had hij bloed op zijn gezicht. Door alle commotie liep de vlucht een vertraging op van twee uur.

Lees ook: Meegesleurde passagier United aan schandpaal

United Airlines ligt wereldwijd zwaar onder vuur door het voorval. De maatschappij heeft woensdag aangekondigd dat alle passagiers van de vlucht van Chicago naar Louisville hun geld terugkrijgen. Deze compensatie volgt op het publieke excuus van United dinsdag waarbij topman Oscar Munoz zei het „te willen goedmaken.”

De luchthavenautoriteiten hebben inmiddels al drie werknemers van de luchthavenpolitie die betrokken waren bij het incident met verplicht verlof gestuurd. United heeft laten weten nooit meer agenten te willen oproepen voor dergelijke gevallen van overboeking.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%