Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

In Venezuela zijn al dagenlang felle protesten tegen president Maduro.
In Venezuela zijn al dagenlang felle protesten tegen president Maduro.
Foto: AFP

Plunderaars geëlektrocuteerd in Caracas

21 APR 2017

CARACAS - Acht mensen zouden vrijdag zijn omgekomen in Caracas toen zij werden geëlektrocuteerd bij het plunderen van een winkel. Volgens een brandweerman in de Venezolaanse hoofdstad gebeurde dat tijdens onlusten die ontstonden bij demonstraties tegen de regering. Het incident was in een bakkerij in een volkswijk van de stad, El Valle.

Bij de grote demonstraties de afgelopen weken tegen het bewind van president Nicolas Maduro waren tot vrijdag al zeker negen doden gevallen. Donderdag overleed nog een demonstrant aan een kogelwond die hij had opgelopen in Caracas.

Boze Venezolanen protesteren sinds de hoogste rechtbank van het land vorige maand het parlement op een zijspoor zette. Die stap werd al snel teruggedraaid, maar de volkswoede werd daar niet mee getemperd.

Veiligheidstroepen grijpen soms hard in bij de massale protesten in het hele land. Maar oppositieleiders hebben al weer nieuwe acties aangekondigd. Ze eisen onder andere dat uitgestelde regionale verkiezingen worden gehouden en dat bijna honderd gearresteerde activisten van de oppositie vrij worden gelaten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%