Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: REUTERS

Seksrel nekt huwelijk Anthony Weiner

19 MEI 2017

NEW YORK - Het zat er al even aan te komen, maar het huwelijk van de Amerikaanse politicus Anthony Weiner, die vrijdag schuldig pleitte in een sexting-zaak waarbij een minderjarig meisje betrokken was, is definitief voorbij.

Vandaag bekende hij tegenover de rechter dat hij seksueel getinte foto’s naar een 15-jarig meisje heeft gestuurd. Zijn toekomstige ex-vrouw Huma Abedin heeft de scheidingspapieren na zijn bekentenis officieel ingediend bij de rechtbank van New York.

Nadat het nieuws over het seksschandaal naar buiten kwam, in augustus 2016, liet Abedin al weten van haar man te willen scheiden. „Na een lange en pijnlijke periode van twijfel en van hard te hebben gewerkt aan mijn huwelijk, heb ik besloten bij mijn man weg te gaan”, zei zij destijds in een verklaring.

Het ’sexting’-schandaal betekende ook al het einde van zijn politieke loopbaan. Weiner gold jarenlang als een veelbelovend politicus, maar hij maakte het zichzelf onmogelijk door seksschandalen op elkaar te stapelen. Hij stapte daardoor in 2011 uit het Huis van Afgevaardigden. Later sneuvelde een poging om burgemeester van New York te worden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.6 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%