Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AP

De mannen kregen stokslagen op een podium

Homopaar Atjeh in het openbaar gestraft

23 MEI 2017

BANDA ATJEH - Twee mannen die betrapt waren toen zij seks met elkaar hadden, zijn dinsdag in de Indonesische provincie Atjeh in het openbaar gestraft. De gemaskerde mannen kregen op een podium elk 82 stokslagen toegediend, terwijl honderden mensen toekeken. Velen filmden de afranseling met hun smartphones en beelden daarvan werden ook live gestreamd naar een groter publiek.

Atjeh is de enige provincie in Indonesië waar naast het landelijke wetboek van strafrecht ook het islamitische recht geldt. In Atjeh zijn in het verleden al mannen en vrouwen die ongehuwd seks hadden in het openbaar afgeranseld, maar dinsdag was het voor het eerst dat homo's werden gestraft.

De politie scheidde mannen van vrouwen in de menigte die toekeek. Tien mannen in bruine gewaden met kappen stonden met extra stokken gereed voor het geval er een bij het toedienen van de slagen zou breken.

Acht andere mannen en vrouwen kregen ook stokslagen voor andere vergrijpen voordat de twee mannen aan de beurt waren. Toen het voorbij was werden zij van het schavot geholpen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%