Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Mogelijke doelwitten worden extra bewaakt nu het dreigingsniveau niet hoger kan.
Mogelijke doelwitten worden extra bewaakt nu het dreigingsniveau niet hoger kan.
Foto: AFP

Nieuwe aanslag mogelijk aanstaande, zegt May

Terreurdreiging naar hoogste niveau

23 MEI 2017 Redactie

LONDEN - Het dreigingsniveau van terreur in het Verenigd Koninkrijk is na het bloedbad in Manchester bijgesteld naar het hoogste niveau: kritiek. De autoriteiten sluiten niet uit dat de vermoedelijke aanslagpleger Salman Abedi hulp kreeg toen hij zichzelf opblies bij de concertzaal Manchester Arena. Omdat er mogelijk nog handlangers vrij rondlopen is het dreigingsniveau verhoogd.

Een nieuwe terreuraanslag is mogelijk aanstaande, zei premier Theresa May dinsdagavond. ,,We kunnen de mogelijkheid niet negeren dat er een grotere groep mensen betrokken was bij deze aanslag'', stelde de premier.

May zei dat de strijdkrachten de beveiliging gaan opvoeren op belangrijke plaatsen. Ook worden mogelijk militairen ingezet bij openbare evenementen, zoals concerten en wedstrijden.

Bij de terreuraanval kwamen 22 mensen om het leven en raakten tientallen gewond. Onder de doden en gewonden zijn veel tieners.

Het is de derde keer in de Britse geschiedenis dat de terreurdreiging het hoogste niveau bereikt. May zei te handelen op advies van het Joint Terrorism Analysis Centre, dat had aanbevolen het dreigingsniveau op te schalen.

LEES OOK:

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%