Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Personeel mocht niet direct helpen na aanslag

Brandweerlieden Manchester boos

24 MEI 2017

MANCHESTER - Brandweerlieden in Manchester mochten na de aanslag van maandag niet direct hulp verlenen. De eerste eenheden zouden pas anderhalf uur na de explosie zijn gearriveerd. Hulpverleners zeiden volgens de lokale krant Manchester Evening News zich daarvoor te „schamen.”

Bronnen binnen de brandweer stelden dat na de explosie bij de Manchester Arena duidelijk was dat ambulancepersoneel dringend versterking nodig had. Ze kregen echter pas toestemming om ter plaatse te gaan toen het gevaarlijkste werk al achter de rug was.

De brandweerlieden moesten naar verluidt wachten op „specialisten” met kogelvrije pakken. Dat besluit leidde tot woedende reacties. Burgemeester Andy Burnham heeft beloofd „op een gepast moment” de besluitvorming te laten evalueren.

Brandweerlieden doen ondertussen ook op internet hun beklag. Wanhopig ambulancepersoneel zou na de aanslag tevergeefs hebben geschreeuwd dat hulp van de brandweer nodig was. Brandweerlieden moesten de gebeurtenissen ondertussen volgen via de televisie, hoewel hun kazerne minder dan een kilometer van de arena is verwijderd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!