Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AFP

Advocaat: Trump geen onderwerp van onderzoek

18 JUN 2017

WASHINGTON - Donald Trumps eigen advocaat spreekt tegen dat de president onderwerp van onderzoek is in het onderzoek naar mogelijke samenspanning van zijn campagneteam met Rusland in de verkiezingen. Trump zelf leek vrijdag in een tweet te bevestigen dat er een onderzoek was naar zijn ontslag van FBI-directeur James Comey.

„Ik word voor het ontslaan van de FBI-directeur onderzocht door de man die mij zei de FBI-directeur te ontslaan. Heksenjacht!”, schreef Trump. Volgens advocaat Jay Sekulow reageerde de president slechts op een bericht in de Washington Post. Van speciaal onderzoeker Robert Mueller heeft hij niets in die richting vernomen, zei Sekulow voor de camera’s van het CBS-programma Face the Nation. „Het feit is dat er geen onderzoek is geweest of is naar de president”, zei hij.

Mueller is door het ministerie van Justitie aangesteld met de opdracht te onderzoeken of iemand uit het kamp van Trump verboden contacten heeft gehad met Russische functionarissen of anderen die verbonden zijn aan het Kremlin. Mueller bekijkt ook of er andere wetten zijn overtreden en of Trump of anderen hebben geprobeerd zaken te verdoezelen of het onderzoek ernaar te belemmeren. Het ontslag van Comey zou als obstructie kunnen worden uitgelegd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%