Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bert Koenders voor een kaart van de Krim
Bert Koenders voor een kaart van de Krim
Foto: ANP

EU-sancties tegen Krim jaar verlengd

19 JUN 2017

LUXEMBURG - De economische sancties van de Europese Unie tegen het Oekraïense schiereiland de Krim blijven van kracht. De buitenlandministers van de 28 lidstaten verlengden maandag de strafmaatregelen vanwege de inlijving door Rusland met een jaar.

Europese bedrijven mogen geen goederen uit de Krim importeren en mogen er niet investeren. Bepaalde technologieën voor de winning van olie, gas en andere grondstoffen mogen niet worden geëxporteerd.

Ook op het gebied van transport en telecommunicatie gelden beperkingen. Verder mogen Europese cruiseschepen niet aanleggen in havens op het schiereiland aan de Zwarte Zee, behoudens noodgevallen.

Minister Bert Koenders noemde het „belangrijk” deze sancties te verlengen. „Deze verlenging heeft de volledige Nederlandse steun. De Krim mag niet worden vergeten.”

Tegen Rusland heeft de EU ook sancties lopen vanwege de illegale annexatie en de agressie in het oosten van Oekraïne. Die worden naar verwachting binnenkort met zes maanden verlengd. Het vredesakkoord van Minsk wordt nog altijd niet nageleefd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%