Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

’Coupplegers’ mogen in Griekenland blijven

19 JUN 2017

ATHENE - Ankara respecteert het Griekse besluit om acht gevluchte Turkse militairen niet uit te leveren. „We willen niet dat deze coupplegers de relatie tussen Turkije en Griekenland schade toebrengen”, legde de Turkse premier Binali Yildirim uit in de Griekse hoofdstad Athene.

De militairen waren naar Griekenland gevlucht na de mislukte staatsgreep van vorig jaar. Turkije eiste de uitlevering van de verdachten, maar de Griekse rechter blokkeerde dat. Inmiddels lijkt Ankara zich daarbij te hebben neergelegd.

„We zouden liever zien dat Griekenland de mensen uitlevert die overduidelijk een couppoging hebben gedaan in ons land”, zei Yildirim op een gezamenlijke persconferentie met de Griekse premier Alexis Tsipras. „Maar we respecteren het besluit van de rechterlijke macht.”

Tsipras maakte duidelijk dat Ankara van hem geen hulp hoeft te verwachten bij het terugsturen van de militairen. „Het Griekse rechtssysteem heeft uitspraak gedaan over de kwestie”, stelde de Griekse premier. „Dat besluit moet volledig worden gerespecteerd.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%