Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De man (foto) reed in een busje even na middernacht in op een groep mensen die uit een moskee kwam in het stadsdeel Finsbury Park in het noorden van Londen.
De man (foto) reed in een busje even na middernacht in op een groep mensen die uit een moskee kwam in het stadsdeel Finsbury Park in het noorden van Londen.
Foto: REUTERS

Verdachte niet in beeld bij Britse autoriteiten

19 JUN 2017

LONDEN - De 47-jarige man die in Londen inreed op moskeebezoekers, was niet in beeld bij de veiligheidsdiensten. „De man was bij de autoriteiten niet bekend vanwege extremisme of rechts-extremisme”, zei staatssecretaris Ben Wallace (Veiligheid) maandag tegen Sky News.

Wallace ontkende dat de autoriteiten steken hebben laten vallen in de aanloop naar het incident. „Dit heeft niets te maken met falend beleid van de regering”, benadrukte hij. „Dit heeft te maken met de omvang van de dreiging waar we tegenwoordig mee geconfronteerd worden.”

Foto: EPA

Lees ook: Bestelbusje ’aanslag’ Londen komt uit Wales

De man reed in een busje even na middernacht in op een groep mensen die uit een moskee kwam in het stadsdeel Finsbury Park in het noorden van Londen. Zeker een persoon kwam bij de aanslag om het leven en tien anderen raakten gewond. Acht van hen zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht, twee gewonden zijn er slecht aan toe. De Britse autoriteiten gaan uit van een doelbewuste actie.

Bekijk: ’Aanslagpleger mogelijk gefilmd’

De bewindsman wees erop dat in de nacht van zondag op maandag een vergelijkbaar incident is voorkomen. De autoriteiten arresteerden toen een man in de Midlands met een onder meer een bijl en een mes.

Foto: REUTERS

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%