Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: REUTERS

Auto op Champs-Elysées bevatte springstof

19 JUN 2017

PARIJS - UPDATE 21.06 uur - De auto van de man die maandag in Parijs op de Champs-Elysées inreed op een politiebusje, bevatte explosieven en wapens.

Foto: AFP

De 31-jarige gewapende, geradicaliseerde man uit Argenteuil, een voorstad van Parijs, reed vol in op een politievoertuig. De auto heeft daarop vlam gevat.

Gendarmes hebben de man uit het brandende voertuig getrokken. Het is nog onduidelijk waar hij aan is overleden. De man was bekend bij de veiligheidsdiensten.

Bij het incident zijn verder geen gewonden gevallen. Uit de auto van de overleden man steeg na de aanrijding oranje rook op.

Dreigingsniveau

Franse media berichtten dat de bestuurder onder meer een kalasjnikov bij zich had. Ook is er een gasfles gevonden in de auto. Volgens minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) hadden de explosieven in het voertuig een ontploffing kunnen veroorzaken. ,,Dit laat nog maar eens zien dat het dreigingsniveau in Frankrijk zeer hoog blijft'', zei hij tegen verslaggevers.

Gebied afgezet

De autoriteiten roepen mensen op uit de buurt te blijven. Op beelden is te zien dat de politie massaal aanwezig is op de wereldberoemde boulevard. Een getuige zei dat agenten een gebied hebben afgezet in de buurt van het presidentieel paleis. De situatie is inmiddels onder controle, meldde de politie op Twitter. De antiterreureenheid van het Openbaar Ministerie in de Franse hoofdstad heeft het onderzoek van de politie overgenomen.

Foto: REUTERS

Eind april kwam een agent om het leven bij een terroristische aanslag op de Champs-Elysées. De schutters sloegen toen iets voor negenen toe op ‘de mooiste avenue ter wereld’ ter hoogte van het metrostation Franklin Roosevelt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%