Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: REUTERS

’Het was altijd al een enorme kl**tzak’

Dader Londen is 47-jarige Darren Osborne

19 JUN 2017

LONDEN - De man die in de nacht van zondag op maandag met een busje inreed op een groep moskeegangers in Londen, is geïdentificeerd. Het gaat om de 47-jarige Darren Osborne uit Cardiff, een getrouwde man die vier kinderen heeft. Dat melden Britse media.

De politie heeft een inval gedaan in een pand in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Het is onduidelijk of het gaat om het huis van Osborne. Het door de aanslagpleger gebruikte busje zou eigendom zijn van een verhuurbedrijf in Wales. Het is onduidelijk of het busje is gehuurd of gestolen. De man - die zou zijn geboren in Singapore, groeide op in Nort Somerset, in het zuiden van Engeland.

’Het was een kl**tzak’

Kennissen en buren van Osborne zijn geschokt nu blijkt dat hij degene is die maandag de kranten haalde met zijn terreurdaad. „De politie is hier de hele dag. Het is een enorme schok”, zegt buurvrouw Pauline Tibbs. „Ik heb hem vaak zien lopen, hij zag er normaal uit.” Ook voor een andere buur komt het als een volslagen verrassing. „Hij woont hier al een aantal jaar en was altijd al een enorme kl**tzak, maar zoiets verwacht je niet.”

’Ik ga moslims vermoorden’

Osborne reed in Finsbury Park bewust in op mensen die uit een moskee kwamen. Bij de aanslag raakten zeker tien mensen gewond. Een persoon is overleden, al blijft het onduidelijk of dat het gevolg was van de actie van de aanslagpleger. Volgens ooggetuigen zou Osborne, die na zijn daad is gearresteerd, hebben geroepen: „ Ik ga moslims vermoorden.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%