Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Iraakse troepen in de oude stad Mosul op 19 juni 2017 tijdens het voortdurende offensief om het laatste district in handen te krijgen.
Iraakse troepen in de oude stad Mosul op 19 juni 2017 tijdens het voortdurende offensief om het laatste district in handen te krijgen.
Foto: AFP

Journalisten gedood en gewond door mijn

19 JUN 2017

MOSUL - Een Iraakse journalist is maandag in de Iraakse frontstad Mosul om het leven gekomen door een ontploffende mijn. Drie Franse verslaggevers raakten gewond.

Twee van de Fransen, Veronique Robert en Stephane Villeneuve van de tv-zender France 2 zijn met ernstige verwondingen naar een Amerikaans militair hospitaal in Noord-Irak overgebracht. De derde Franse journalist raakte licht gewond. De omgekomen Bachtiyar Haddad verzorgde de berichtgeving voor de Iraakse tv over de slag om Mosul, waar Iraakse troepen proberen met Amerikaanse steun de laatste terroristen van Islamitische Staat te verdrijven.

De strijd speelt zich af in het historische centrum van Mosul, de stad die IS in de zomer van 2014 innam. In oktober vorig jaar begonnen de Iraakse troepen met de herovering. Van de naar schatting twee miljoen inwoners enkele jaren geleden, is de afgelopen maanden bijna de helft gevlucht voor het geweld.

In de IS-enclave verblijven echter nog circa 100.000 mensen. Er vallen nu relatief veel burgerslachtoffers, omdat de achterblijvers ingeklemd zitten tussen de strijdende partijen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%