Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Archieffoto AFP

Egyptisch leger slaat terug na aanslag

08 JUL 2017

CAÏRO - Het Egyptische leger heeft zaterdag zestien gewapende mannen gedood tijdens twee vuurgevechten. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken waren de mannen betrokken bij de aanslag van een dag eerder.

Volgens het ministerie openden gewapende mannen het vuur op de politie toen die een trainingskamp voor militanten in het gouvernement Ismaïlia naderde. De politie schoot terug en doodde veertien militanten.

Ook schoten Egyptische troepen twee mannen dood in de buurt van de stad Gizeh. Het ministerie noemde de gedode mannen ,,terroristen op de vlucht’’.

Bloedigste aanval

Vrijdag werden 23 Egyptische militairen gedood door een bomaanslag op een controlepost van het leger in Noord-Sinaï. Minstens 26 militairen raakten gewond. Het was de bloedigste aanval op veiligheidstroepen in jaren. Twee voertuigen werden door zelfmoordterroristen tot ontploffing gebracht op het moment dat ze langs de controlepost reden in een gebied tussen Rafah en Sheikh Zuweid. Terreurbeweging Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanslag.

Ook zaterdag kwamen twee politieagenten om het leven en raakten er negen gewond toen hun gepantserde voertuig werd opgeblazen in de Sinaï, meldde het Egyptische staatspersbureau MENA.

IS is in het noordoosten van de Sinaï zeer machtig. Sinds de opkomst van de groep zijn honderden militairen en politieagenten gedood.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.1 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%