Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP XTRA

Metro Londen stopt met ’dames en heren’

13 JUL 2017

LONDEN - De Londense metro doet de zinsnede „dames en heren” in de ban. Reizigers worden volgens de krant The Telegraph straks op een genderneutrale manier begroet. Personeelsleden zouden al te horen hebben gekregen dat ze begroetingen als „goedemorgen iedereen” moeten gebruiken om te zorgen dat iedereen zich welkom voelt.

De verantwoordelijke overheidsdienst Transport for London (TfL) heeft laten weten dat ook vooraf opgenomen mededelingen op de schop gaan. „We willen dat iedereen zich welkom voelt in ons transportnetwerk”, legde de directeur voor klantstrategie van TfL uit. Bij het taalgebruik in mededelingen moet volgens hem rekening worden gehouden met „de enorme diversiteit” van de Londense bevolking.

TfL sluit niet uit dat „goedbedoelende medewerkers” af en toe toch de term „dames en heren” zullen gebruiken. Als dat te vaak voorkomt, zal het personeel nogmaals worden gewezen op het nieuwe beleid. De maatregel wordt gesteund door belangenorganisatie Stonewall, die zich inzet voor de rechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (lhbt’ers).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%