Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Susan Collins
Susan Collins
Foto: AFP

Zorgen Republikeinse senatoren over zorgwet

16 JUL 2017

WASHINGTON Twee van hen hebben gezegd tegen te stemmen, maar veel meer Republikeinse senatoren maken zich ernstige zorgen over de zorgwet die president Donald Trump heeft voorgesteld ter vervanging van het door hem verfoeide Obamacare. De gematigde senator Susan Collins zei zondag in het CNN-programma ’State of the Union’ dat acht à tien van haar collega’s grote twijfels hebben.

„Ik weet niet of de wet het haalt. Maar ik weet wel dat we een vitaal vangnetprogramma dat al vijftig jaar draait - Medicaid - niet fundamenteel zouden moeten veranderen zonder ook maar een enkele hoorzitting om te beoordelen wat de consequenties zullen zijn”, aldus Collins. Zij liet vorige maand al weten te zullen tegenstemmen omdat er op termijn 22 miljoen onverzekerde Amerikanen bijkomen.

De stemming over de wet, ook na enkele aanpassingen in brede kring nog omstreden, is uitgesteld omdat senator John McCain een lichte operatie moest ondergaan. De Republikeinen hebben in de Amerikaanse Senaat maar een kleine meerderheid van 52 tegen 48 zetels.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%