Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Still video Bournemouth Echo

Politie rukt flink uit voor jongens met neppistool

17 JUL 2017

BOURNEMOUTH - Gewapende agenten, een helikopter en een politiehond rukten uit, na een melding van ’twee mannen, mogelijk in bezit van vuurwapens’. Wisten zij veel dat het uiteindelijk ging om twee jongens van 6 en 8 jaar oud, die op straat aan het spelen waren met een speelgoedpistool.

Dat de politie langskwam in het Britse plaatsje Bournemouth, was voor Claire Hutchinson een verrassing. Haar zoon Kasim Ashraf was met een buurjongen buiten aan het spelen met zijn speelgoedwapen - dat gebroken is en geen geluid maakt - en opeens zag ze een politieheli. „We dachten dat er iets gebeurd was. En ineens stonden er politieauto’s op de stoep en sprongen er agenten uit met geweren. Totdat ze er al snel achterkwamen dat het ging om spelende kinderen”, zegt ze tegen Bournemouth Echo.

„Een van de agenten was heel aardig tegen Kasim, hij beantwoordde heel veel vragen van hem.”, aldus Claire. Kasim heeft nu een droom voor later: „Ik wil politieagent worden. Toen de politie kwam met allemaal geweren enzo was dat heel cool. Zie lieten mij hun helm en masker zien en wat ze gebruiken om een deur in te beuken.”

Het kost de National Police Air Service ruim 800 pond per uur (ruim 900 euro) om een politieheli erop uit te sturen. De politie van Dorset bekijkt goedkopere alternatieve voor dit soort gevallen, zoals het gebruik van een drone.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.56
+ / - -0.25%