Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AP

Lavrov: voorwaarden VS ’diefstal bij daglicht’

17 JUL 2017

MOSKOU - Amerikaanse pogingen om voorwaarden te stellen voor de teruggave van panden van de Russische diplomatieke dienst in New York en Maryland zijn „diefstal op klaarlichte dag.” Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov maandag, meldt persagentschap RIA.

Toenmalig president Barack Obama gaf in december bevel beslag te leggen op twee Russische gebouwen en 35 Russische diplomaten het land uit te zetten. Volgens Obama waren zij betrokken bij het hacken van de Amerikaanse verkiezingscampagne. Iets wat Rusland categorisch ontkent.

Moskou heeft gezegd dat veel zal afhangen van het resultaat van een vergadering in Washington later op maandag tussen de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Riabkov en de Amerikaanse staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken Thomas Shannon die het diplomatieke geschil bespreken.

Lavrov zei tijdens een bezoek aan Wit-Rusland verder dat het „anti-Russische gevoel” in de Verenigde Staten betekent dat het niet zeker is dat Moskou en Washington overeenstemming kunnen bereiken over belangrijke mondiale vraagstukken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.56
+ / - -0.25%