Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Derya kreeg 12.000 euro mee van haar moeder
Derya kreeg 12.000 euro mee van haar moeder
Foto: Politie

Dochter kreeg 24.000 euro mee naar Turkije

Moeder gaf Derya zak geld

12 AUG 2017

silifke - De Turkse politie ziet de Nederlandse honden van Stichting Signi Zoekhonden graag komen. De dieren komen vanavond aan en zouden zondag moeten gaan speuren naar de vermiste Joey Hoffmann (21).

„Voor ons is het belangrijk dat wij Joey vinden, dus alle hulp is van harte welkom”, aldus de hoofdcommissaris.

Die heeft ook zelf nog sporen om na te gaan. Zo werd bij een zoektocht op donderdag mogelijk een bloedspoor gevonden op een rots in de heuvels waar Joey samen met Bjorn en Derya Breukers kampeerde. De sporen zijn veiliggesteld en naar een forensisch bureau gebracht, waar vast moet komen te staan of het echt om bloed gaat.

Bjorn en Derya Breukers wilden de grond kopen waar zij in de nacht van 7 op 8 juli kampeerden met de vermiste Joey. Ook wilden ze er een klein onderkomen bouwen. Inmiddels kan de politie verduidelijken met welke financiële middelen dat moest gebeuren. Want ondanks de schulden van Bjorn in Nederland reisde het stel met genoeg geld naar Turkije om de koop te bewerkstelligen. „Derya heeft nog altijd zo’n 50.000 lira (12.000 euro) op een Turkse rekening staan”, zegt de hoofdcommissaris desgevraagd.

Dat geld blijkt afkomstig van haar moeder. Die gaf haar dochter dit voorjaar in totaal 24.000 euro om de Turkse droom te verwezenlijken. De politie heeft de transactie onderzocht, maar zag geen eigenaardigheden. Van het bedrag is nu dus nog ongeveer de helft over, afgaande op de som geld die Derya nog bezit.

Zij was gisteren met haar man Bjorn opnieuw op het bureau in Silifke. Ook is het stel vaak betrokken bij de zoektochten in de bergen, die vooralsnog niets opleverden, op het mogelijke bloedspoor na. Desondanks wordt ook vanochtend doorgezocht en zal de politie vanaf morgen optrekken met het Nederlandse team.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%