Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Familieleden rouwen om de dood van baby’s in het Baba Raghav Das Hospital in Gorakhpur.
Familieleden rouwen om de dood van baby’s in het Baba Raghav Das Hospital in Gorakhpur.
Foto: AFP

Tientallen kinderen dood in ziekenhuis India

12 AUG 2017

NEW DELHI - In een ziekenhuis in de Noord-Indiase staat Uttar Pradesh zijn de afgelopen dagen zestig kinderen overleden.

Volgens lokale media komt dit door een tekort aan beademingsapparatuur. Het ziekenhuis ontkent dit en zegt dat de kinderen een natuurlijke dood zijn gestorven.

Het gaat om 34 pasgeboren baby's op de neonatale intensivecareafdeling, twaalf kinderen die leden aan nekkramp en veertien kinderen die door nog onbekende oorzaak zijn overleden. Bij hoeveel van deze kinderen het zuurstoftekort fataal is geweest, is nog niet bekend.

Het tekort aan apparatuur is volgens lokale media ontstaan doordat het ziekenhuis de rekeningen aan de leverancier niet had betaald. Die zou daarop apparatuur uit het ziekenhuis hebben weggehaald.

Het hoofd medische zaken van het ziekenhuis ontkent het gebrek aan apparatuur. Er zou volgens hem wel sprake zijn geweest van defecten aan de zuurstofflessen, maar dat probleem zou zijn opgelost door een andere leverancier.

De autoriteiten in de staat hebben een onderzoek aangekondigd. De woordvoerder van de Indiase minister-president Modi heeft gezegd dat de zaak de ,,hoogste prioriteit heeft'' bij de premier. Vanuit de politiek is felle kritiek geuit op het beleid van de partij van Modi, de Bharatiya Janata Partij (BJP) die in de deelstaat de regering vormt.

De kritiek zette vervolgens weer kwaad bloed bij de BJP, die de oppositie verweet ,,het gezondheidsprobleem onnodig een politieke lading te geven''.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%