Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AFP

Aantal gevangen ratten 65 procent toegenomen in een jaar

Rattenplaag teistert Washington

13 AUG 2017

WASHINGTON - De Amerikaanse hoofdstad Washington wordt sinds afgelopen winter geteisterd door een rattenplaag. Dat meldt het hoofd van het bureau van burgemeester Muriel Bowser op basis van cijfers van een verdelgingsbedrijf.

Het aantal gevangen ratten nam in een jaar tijd met 65 procent toe. Zodra de zon in de stad ondergaat begint het ongedierteprobleem zichtbaar te worden en zijn overal in de stad ratten te zien. De hongerige beestjes hebben het vooral op vuilnisbakken met etensresten voorzien.

Volgens cijfers van Orkin, een bedrijf dat ratten bestrijdt, is Washington met stip gestegen naar de derde plaats van Amerikaanse steden met een rattenprobleem. Chicago (eerste) en New York voeren de lijst aan.

Hoewel het effectief bestrijden van ratten volgens de gemeente moeilijk is, is men toch optimistisch. Volgens Gerard Brown van het departement van Volksgezondheid is het probleem ontstaan door een ongewoon zachte winter. „Een weekje flinke vorst komende winter en de rattenpopulatie zal nagenoeg gedecimeerd zijn”, zegt hij.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

15.1 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 527.85
+ / - -0.12%