Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Save the children

Ook Save the Children staakt hulp op zee

13 AUG 2017

DEN HAAG - Na Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft ook hulpverleningsorganisatie Save the Children besloten de reddingsmissie voor migranten op boten in de Middellandse Zee voorlopig te staken.

Als reden noemt de organisatie ,,de onzekerheid die recente ontwikkelingen met zich meebrengen”. Het schip Vos Hestia van de organisatie zal weer uitvaren ,,zodra er duidelijke veiligheidsgaranties zijn”. Tot dat moment zal het schip afmeren op Malta.

Save the Children zegt zondag in een communiqué ,,met diepe wroeging” het besluit tot stillegging te hebben genomen. ,,Wij voelen de plicht om de veiligheid van ons team en de reddingsoperatie te waarborgen voordat we door kunnen met de missie zoals die ons voor ogen staat. De veiligheid van ons personeel en de bemanning staat voorop,” aldus een deel van de verklaring.

Zaterdag nam AzG al eenzelfde besluit omdat de hulporganisatie denkt ,,niet langer veilig het werk te kunnen doen nu Libië met geweld dreigt tegen schepen van internationale hulpverleningsorganisaties”.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%